НОВИНИ

Задържаха българин с 5,2 кг. хероин на Аерогара София

Задържаха българин с малко над 5 кг. хероин на летище София. Наркотичното вещество е открито в регистрирания багаж на пътника, пътуващ от София за Мадрид. Задържаният хероин се оценява на около 500 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
14:10, 09.08.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Дрогата е заловена в събота при проверка на полет от София до Мадрид. Хероинът е намерен в чекиран багаж на български гражданин.

Стефан Бакалов, ръководител на отдел "Борба с наркотрафика" Аерогара София: Самият пътник е селектиран по метода анализ на риска наред с още няколко пътници. Извършена е проверка на багажа с рентгеново устройство и е открито наркотично вещество в един от багажите.

Мъжът е скрил наркотика в двойно дъно на куфар. От Агенция "Митници" заявиха, че задържаното количество е необичайно голямо за летище София.

Стефан Бакалов, ръководител на отдел "Борба с наркотрафика" Аерогара София: Това е екзотика, защото предимно през летищата в Европа се пренасят синтетични наркотици и кокаин. Хероинът е екзотика. Доста рядко се хваща, пренасян чрез пътник.

Опитите за трафик на хероин от Турция към Западна Европа се извършват предимно по сухопътни граници. Трафикантите са търсили бърз начин за транспорт към Испания. Пътникът е пътувал сам. Не е бил обект на разработки от чужди служби.

Наказателният кодекс предвижда от 5 до 15 години затвор. Пътникът е бил чекиран. Задържан е малко преди да се качи в самолета.

Някои куриери вземат 1000 лв. за тези услуги, други вземат 5000 лв. зависи от много неща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водоснабдяването в части на столицата ще бъде прекъснато утре
Водоснабдяването в части на столицата ще бъде прекъснато утре
Повдигнаха обвинение на бивш директор на Напоителни системи
Повдигнаха обвинение на бивш директор на "Напоителни системи"