Арестувани са четирима души от семейството на ислямския екстремист, загинал вчера при неуспешен атентат на булевард "Шанз-Елизе" в Париж. Това съобщи днес източник от правосъдната система, предаде Франс прес.

Бившата съпруга на Адам Дзазири, брат му и съпругата на последния са задържани вчера следобед по време на обиск в жилището на семейството в Плеси-Пате, градче на 30 км южно от Париж, каза източникът. Вечерта бе арестуван и бащата на извършителя, "когато се прибра у дома", уточни той.

31-годишният Адам Дзазири, родом от салафистко семейство, не е осъждан, но от 2015 г. е имал така нареченото "досие С". Според властите е представлявал заплаха за сигурността като член на радикално ислямистко движение. Баща му заявил пред АФП, че Адам е притежавал "регистрирано оръжие и се е упражнявал в стрелба". Според източник, запознат с делото, атентаторът наистина е имал разрешително за оръжие въпреки своето "досие С".


Нападателят от парижкия булевард "Шанз Елизе" е загинал, други пострадали няма

Нападателят от парижкия булевард "Шанз Елизе" е загинал, други пострадали няма

Френската полиция отново беше вдигната на крак - автомобил се вряза в микробус на жандармерията на булевард "Шанз Елизе". Шофьорът е загинал, други по...

Адам Дзазири се вряза вчера с автомобил в жандармерийски микробус на булевард "Шанз-Елизе" и бе смъртоносно ранен. В колата на нападателя бяха открити газови бутилки, автомат Калашников и пистолети.

Кола се вряза в микробус на френската жандармерия на "Шанз-Елизе" в Париж

Кола се вряза в микробус на френската жандармерия на "Шанз-Елизе" в Париж

Кола се е врязала в микробус на френската жандармерия на булевард "Шанз-Елизе" близо до Елисейския дворец , съобщава Франс прес. Колата е избухнала в...

Френският вътрешен министър Жерар Колон съобщи, че в сряда ще представи на министерския съвет законопроект за удължаване на извънредното положение, считано от 15 юли тази година, до 1 ноември тази година.

Френските власти искат удължаване на извънредното положение в страната

Френските власти искат удължаване на извънредното положение в страната

Нападателят, който бе ликвидиран след като умишлено се вряза с кола в полицейски микробус на "Шанз-Елизе" в Париж, е на 31 години, жител на столичното...

Франция е в състояние на извънредно положение от атентатите на 13 ноември 2015 г. в Париж, в които загинаха 130 души. От януари 2015 до момента при атентати във Франция, по-специално срещу сили на реда, са загинали 239 души, допълва АФП.