НОВИНИ

Задържаха семейството на нападателя от "Шанз-Елизе"

Арестувани са четирима души от семейството на ислямския екстремист, загинал вчера при неуспешен атентат на булевард "Шанз-Елизе" в Париж. Това съобщи днес източник от правосъдната система, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
09:20, 20.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
По света
задържаха семейството нападателя шанз елизе

Бившата съпруга на Адам Дзазири, брат му и съпругата на последния са задържани вчера следобед по време на обиск в жилището на семейството в Плеси-Пате, градче на 30 км южно от Париж, каза източникът. Вечерта бе арестуван и бащата на извършителя, "когато се прибра у дома", уточни той.

31-годишният Адам Дзазири, родом от салафистко семейство, не е осъждан, но от 2015 г. е имал така нареченото "досие С". Според властите е представлявал заплаха за сигурността като член на радикално ислямистко движение. Баща му заявил пред АФП, че Адам е притежавал "регистрирано оръжие и се е упражнявал в стрелба". Според източник, запознат с делото, атентаторът наистина е имал разрешително за оръжие въпреки своето "досие С".


;

Адам Дзазири се вряза вчера с автомобил в жандармерийски микробус на булевард "Шанз-Елизе" и бе смъртоносно ранен. В колата на нападателя бяха открити газови бутилки, автомат Калашников и пистолети.

;

Френският вътрешен министър Жерар Колон съобщи, че в сряда ще представи на министерския съвет законопроект за удължаване на извънредното положение, считано от 15 юли тази година, до 1 ноември тази година.

;

Франция е в състояние на извънредно положение от атентатите на 13 ноември 2015 г. в Париж, в които загинаха 130 души. От януари 2015 до момента при атентати във Франция, по-специално срещу сили на реда, са загинали 239 души, допълва АФП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват дни на възрожденската култура в Мелник
Започват дни на възрожденската култура в Мелник
Божидар Димитров за казуса с кирилицата: Не са нарочни тези приказки
Божидар Димитров за казуса с кирилицата: Не са нарочни тези приказки