НОВИНИ

Задържаха четирима гранични полицаи от ГПУ-Свиленград

От прокуратурата засега не съобщават официално за акцията. Предполагаемата причина за задържането на граничните полицаи е покровителство на нелегално преминаване през границата на бежанци. В тях са открити и големи суми пари. По неофициална информация двама от тях са на ръководни длъжности..

bnt avatar logo
от БНТ
14:02, 09.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

При акция на ГДБОП и прокуратурата са задържани четирима гранични полицаи. Зрелищната акция започнала късно вчера на околовръстното шосе в митничарския град. Полицаи спрели джип, в който пътувал оперативен работник от управлението, след което го извели от колата и повалили на земята, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Според очевидци над 20 полицейски автомобила участвали в акцията. След неговият арест са задържани още трима. Сред тях по неофициална информация и двама с ръководни длъжности. От прокуратурата засега не съобщават официално за акцията. Предполагаемата причина за задържането на граничните полицаи е покровителство на нелегално преминаване през границата на бежанци. В тях са открити и големи суми пари. Също така е започнал и обиск на жилищата им.

За "По света и у нас" главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че става въпрос за лоши практики, за съжаление от служители на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Г.Костов: Не трябва да се изказваме прибързано за случая Тодор
Г.Костов: Не трябва да се изказваме прибързано за случая Тодор
ДОСТ ще е името на новата партия на Лютви Местан
ДОСТ ще е името на новата партия на Лютви Местан