НОВИНИ

Задържаха двама автокрадци във Владая

Двама автокрадци бяха арестувани след гонка с полицията край Владая. Те са от Перник и са известни на полицията. По информация от наши източници задържаните са Тони, с прякор Мафията и Бисер Петров. Заловени са, докато превозвали крадена кола към депо в Перник, в което е трябвало да бъде разглобена на части.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:23, 08.09.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Двама автокрадци бяха арестувани след гонка с полицията край Владая рано сутринта.

Те са от Перник и са известни на полицията. По информация от наши източници задържаните са Тони, с прякор Мафията и Бисер Петров. Заловени са в момент, в който превозвали крадена кола към депо в Перник, в което е трябвало да бъде разглобена на части.

В последните дни двамата са били следени постоянно в очакване на удар, каза шефът на столичната полиция Младен Маринов. Пресрещнати са около 8 сутринта край Владая. Единият се движел с "Ауди", откраднато снощи от столичния кв. "Младост". Другият карал зад него, като т.нар. "отцепка", която следи дали има полиция по трасето. Перничаните не са били въоръжени, но оказали сериозна съпротива.

Младен Маринов - директор на СДВР: Направили са опит с техните автомобили да избягат, да изблъскат служебните коли. Но тактически колегите са подходили правилно. Създали са т.нар. изкуствени тапи, за да се намали скоростта на движение.

В акцията са участвали служители от отряд Кобра на СДВР и Групата за "Специални операции" на полицията. Открити са различни приспособления за отваряне на коли и блокиране на аларми. Схемата влиза в полезрението на полицията преди 3 месеца. Проследена е от кражбата - до пласирането на колите на части.

Младен Маринов - директор на СДВР: Основно групата се е специализирала в кражба на немски автомобили - от марките мерцедес, БМВ, "Ауди". Мога да кажа среден клас 2008-10-12. Автомобили, за които на пазара за резервни части има голямо търсене, тъй като и автомобилите са много ползвани в България. Изключително подготвени. Транспортирането, както виждате, става в момент, когато полицейските наряди би трябвало да се сменят.

Работи се и по други участници в схемата, които са помагали при логистиката. По информация на МВР колите са крадени от различни градове в страната и са разглобявани в няколко автоморги в Перник, Радомир, Дупница и Кюстендил. Имало е изградена и мрежа за дистрибуция на резервните части.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дипломатическият клуб в Бояна с нов собственик
Дипломатическият клуб в "Бояна" с нов собственик
Пари за иновации с реално приложение
Пари за иновации с реално приложение