НОВИНИ

Задържаха двама мъже за грабеж и убийство във варненското село Войводино

Двама мъже са задържани за 72 часа за грабеж, придружен с убийство на 59-годишен самотно живеещ мъж във варненското село Войводино, съобщават от МВР.

bnt avatar logo
от МВР
16:42, 19.11.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
задържаха двама мъже грабеж убийство варненското село войводино

В резултат на денонощни усилия на служители на ОДМВР – Варна, осъществени под наблюдението на окръжната прокуратура, са задържани И.М. /29 г./ и А.П. /27 г./ от Вълчи дол.

Тежкото криминално престъпление било извършено в нощта срещу 17 ноември. Сигналът бил подаден около обяд от съседка, която забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. Повикала го по име, и след като той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията. На място незабавно се отзовали полицейски служители, които открили тялото на жертвата с наранявания от тъп предмет. Предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия довели до разкриване на извършителите.

Според данните от разследването, двамата мъже проникнали в дома с намерението да извършат грабеж. Те били усетени от собственика на имота, който се е опитал да им окаже съпротива.

На И.М. и А.П. са наложени мерки за неотклонение за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура - Варна да внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо двамата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-предпочитаните места за посрещане на студентския празник в Благоевградско
Най-предпочитаните места за посрещане на студентския празник в Благоевградско
Управляващата партия в Зимбабве свали Мугабе от лидерския пост
Управляващата партия в Зимбабве свали Мугабе от лидерския пост