Полицията в Пловдив залови избягалия затворник Георги Танчев. Властите го издирваха от 11 април, когато той не се завърна в затвора след работа на външен обект. Районната прокуратура в града проверява има ли виновни за бягството и дали са нарушени процедурите за излежаване на присъдата.

Георги Танчев е задържан в центъра на града, в квартирата на свой приятел.

Атанас Илиев - говорител на районна прокуратура - Пловдив: Никаква съпротива не е оказал, както казах вече се намира в затвора в Пловдив, където пред служителите от затвора е изразил съжаление за стореното и намеренията си всъщност да се завърне доброволно, за съжаление това очевидно не се случи до момента, когато днес беше задържан.

Прокурор Илиев заяви още, че оттук нататък Танчев ще излежи наложената му присъда при строг режим. Танчев е осъден на 1 година затвор за разпространение на наркотици. Преди дни е влязла в сила и втора присъда от една година и три месеца отново за притежание на дрога. Ден преди бягството Георги Танчев бил изпратен да работи в мандра в пловдивския квартал "Прослав". Той споделил с отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си, но не се върнал. По-късно се оказва, че затворникът изобщо няма сестра.

Работата по наказателното производство продължава с установяване на причините, поради които се стигна до това бягство. Както вече анонсирах, всички лица, които установим, че имат вина за случая, ще понесат съответните наказания.

Заради бягството от затвора Георги Танчев ще получи още една присъда, която е в размер до три години лишаване от свобода. Разследва се и съучастието на приятеля му и дали той трябва да бъде съден за помощта, която му е оказал да се укрива от правосъдието.