В Бургас задържаха микробус с 55 килограма хероин на входа на града. Поведението на водача на микробуса било съмнително и той бил проверен за употреба на алкохол и наркотици. Тестът показал наличие на метаамфетамини и започнала щателна проверка на превозното средство.

Бургас

По време на проверката полицаите открили, че в буса има тайник.

старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР-Бургас: Вследствие на нея са установили, че в двойно дъно на микробуса са разположени въпросните пакети, 55 на брой.
Георги Чинев - окръжен прокурор на Бургас: Цената на въпросното количество наркотично вещество, по цени за съдопроизводството, възлиза между 2 и 5 млн. лв., а по цени на свободния пазар е многократно повече.

Задържаният е 47-годишен, живее в село Зелена ливада, в района на Търговище, излежавал е присъда за грабеж, но е реабилитиран по право. Сега го заплашва наказание от 5 до 15 години затвор и глоба до 100 000 лева.

В съдебната зала шофьорът на микробуса се държеше неадекватно, заяви че не знае нищо за пакетите с дрога и поиска да бъде пуснат. Бургаският окръжен съд остави Николай Деянов в ареста.