НОВИНИ

Задържаха крадец в София, представял се за служител на ВИК

Служители на столичното Шесто РУ установиха и задържаха извършител на серия домови кражби. До момента е установено, че от началото на ноември задържаният - 39- годишен столичанин, криминално проявен - е извършил кражби от пет жилища на територията на кварталите „Овча купел“, „ Хиподрума“ и „Красно село“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:47, 03.12.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
задържаха крадец софия представял служител вик

На всички адреси мъжът се е представял за служител на ВИК. С обяснението, че в съседния вход е възникнала авария по водопроводната мрежа и трябва спре водата, си осигурявал достъп до вътрешността на жилището. Това му давало възможност да се огледа и избере лесно преносими вещи - обикновено дамска чанта или портмоне, които при напускане на дома успявал да отмъкне. Когато не можел да осъществи намерението си от първия път, той се връщал под претекст да пусне водата, и ловко се измъквал с нарочената вещ, съобщиха от МВР.

В резултат на предприетите оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия той е установен и задържан с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали по образуваните досъдебни производства в Софийска районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 194 от НК. Наложена му мярка за неотклонение „задържане под стража".

Случаят е повод отново от полицията да напомнят на хората да не се предоверяват на непознати. В конкретната ситуация спирането на водоснабдяването става от централния кран на кооперацията и логично не е необходимо това да се случва по домовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО ще обсъди обстановката със сигурността в Черно море
НАТО ще обсъди обстановката със сигурността в Черно море
Откриха ледената пързалка на Червения площад в Москва
Откриха ледената пързалка на Червения площад в Москва