Полицията в Шри Ланка е задържала микробус в столичния квартал Велавате по подозрение, че с него са превозвани експлозивите, с които са били извършени смъртоносните атаки в Коломбо, съобщава “Спутник нюз“. Шофьорът на превозното средство е задържан.

© БГНЕС

РИА Новости посочва, че с новия арест броят на задържаните за съпричастност с атентатите, взели до момента най-малко 215 жертви, е 13 души. По-рано премиерът на страната Ранил Викремесинге обяви, че са задържани осем заподозрени атентатори – граждани на Шри Ланка.

На територията на цялата страна се извършват полицейски акции и обиски в търсене на отговорните за атентатите. Вероятно на това се дължи и разминаването в данните на арестуваните за съпричастност към най-кървавите нападения в Шри Ланка за последното десетилетие. Все още никой не е поел отговорност за атаките, но властите предполагат, че те са дело на една организация.

След серията атентати в Шри Ланка: Над 200 убити и повече от 450 души са ранени

След серията атентати в Шри Ланка: Над 200 убити и повече от 450 души са ранени

Най-малко 207 убити и над 450 ранени е кървавата равносметка от 8-те бомбени атентата в Шри Ланка. На католическия Великден адските машини избухнаха в...