НОВИНИ

Задържаха мъж, който опитал да прескочи оградата на Белия дом

Службата "Сикрет сървиз" предотврати опит за проникване в Белия дом, нарушителят веднага е спрян и предаден на полицията за по-нататъшно разследване.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:06, 08.03.2016
Чете се за: 00:54 мин.
По света
задържаха мъж опитал прескочи оградата белия дом

"Инцидентът е изчерпан набързо," коментира Кевин Дай от службата, отказвайки да назове името на задържания. Той не уточни къде в този момент е бил президента Обама.

Според очевидци нападателят дори не е успял да прескочи високата ограда на Белия дом. Веднага след като преодолял първата бариера за сигурност, инсталирана поради „честите опити да се посети първото семейство на Америка", той веднага е заловен от охраната на Белия дом.

Предишният опит да влезе на територията на Белия дом е извършен през ноември миналата година от Джоузеф Капуто, който е действал само по само хулигански причини. Негови фотографии са публикувани в социалните мрежи. Извършителят е задържан от полицията, и са му повдигнати обвинения.

През последните години са регистрирани много опити да се прескочи оградата и да се влезе в резиденцията на президента на САЩ. Повечето хора, които правят тези опити са с психични отклонения, което обаче не улеснява служителите на "Сикрет сървис". Един от най-известните инциденти е от септември 2014 г., когато 43-годишният военен ветеран Омар Гонзалес прескача оградата и стига до входната врата на президентската резиденция. Там го залавя охраната, но въпреки това пропускът в сигурността е възмутил президента Обама.

Съдът във Вашингтон осъжда Гонзалез на 17 месеца затвор, а почти цялото ръководство на "Сикрет сървис", включително и директора Джулия Пиърсън, е уволнено. След скандала, охраната е усилена, а оградата на територията на президентската резиденция е заградена от допълнителни бариери. Въпреки това, последният инцидент показва, че дори такива мерки не могат да спрат нарушителите, които желаят да станат известни по такъв съмнителен и опасен начин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интересни факти по случай Деня на жената
Интересни факти по случай Деня на жената
Жена загина при катастрофа в Банско
Жена загина при катастрофа в Банско