НОВИНИ

Задържаха мъж от Елин Пелин за незаконно подпомагане на афганистански граждани

Прокуратурата в Елин Пелин задържа мъж за незаконно подпомагане на афганистански граждани, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

bnt avatar logo
от БТА
12:55, 26.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
задържаха мъж елин пелин незаконно подпомагане афганистански граждани

В съобщението се уточнява, че Районна прокуратура - Елин Пелин е привлякла като обвиняем В.И. (на 23 години), който на 22 август на АМ "Тракия", с цел имотна облага, подпомогнал единадесет чужденци с афганистанско гражданство незаконно да пребивават и преминават в страната. Две от превозваните от обвиняемия лица не са навършили 16-годишна възраст.

Мъжът е задържан за 72 часа за осигуряване явяването му пред съда за разглеждане на мярката му за неотклонение.

От прокуратурата съобщават още, че наказание от четири месеца "лишаване от свобода" с изпитателен срок от три години и глоба 150 лева, е получил Саад Халед, кюрд с иракско гражданство, за незаконно излизане през границата на страната.

Подсъдимите белгийски граждани Гюкмен Йълдирим и Мурат Гюрчам са се признали за виновни и са сключили споразумения със Софийската окръжна прокуратура, които съдът е одобрил, съобщават още от Апелативна прокуратура София.

Двамата са привлечени към наказателна отговорност за контрабанда и противозаконно държане на високорисково наркотично вещество. На белгийските граждани е наложено наказание от три години "лишаване от свобода" с изпитателен срок от пет години, като за смекчаващи отговорността обстоятелства са отчетени признаване на вината, разкаяние за извършеното, съдействие на разследването, добри характеристични данни и чисто съдебно минало.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция изпраща нови танкове в Северна Сирия
Турция изпраща нови танкове в Северна Сирия
26 август:Световен ден на кучето!
26 август:Световен ден на кучето!