Задържан е 23-годишният Захари Чернев. Той беше издирван от събота вечерта, защото с автомобила си блъсна и рани тежко полицейски служител в столичния квартал "Младост". Раненият полицай е в болница с множество травми, но вече няма пряка опасност за живота му.

В събота вечерта група на Специализираните полицейски сили провежда операция в София, като част от задачите са били по линия на разпространението на наркотици. В "Младост" се насочват към проверка на стар полицейски познайник, който в този момент се качва в автомобила си.

Ивайло Иванов, директор на СДВР: Имахме данни, че той многократно не се е подчинявал на полицейски патрули. Подменял е номерата на автомобила, с който се движи.

23-годишният Захари Чернев, който бил спрял на бул. "Александър Малинов" първоначално тръгва назад, като имитира паркиране. След това обаче рязко тръгва напред и удря единият от полицаите. Бяга и изоставя колата си в "Студентски град".

Ивайло Иванов, директор на СДВР: Той е задържан в село близо до София. Задържано е и лицето, което му е помогнало още през нощта да се укрие.
Захари Чернев е мъжът, блъснал  с колата си и ранил тежко полицай
Захари Чернев е мъжът, блъснал с колата си и ранил тежко полицай

В колата, както и в къщата, където Чернев е задържан са открити наркотици, боеприпаси и мачете.

Ивайло Иванов, директор на СДВР: Той е криминално проявен по линия на наркотици, това лице, което му е помагало също е криминално проявено по линия на наркотици.

Предстои да се повдигнат обвинения на Захари Чернев и на задържания, който му е помогнал да се укрие. Раненият полицай е в болница "Света Анна" в тежко състояние с множество наранявания.

Блъснатият полицай в столичния квартал "Младост" все още е с опасност за живота

Блъснатият полицай в столичния квартал "Младост" все още е с опасност за живота

39-годишният полицай, който беше блъснат в събота вечерта при опит за проверка на автомобил в столичния квартал "Младост", все още е с опасност за жив...