НОВИНИ

Задържаха мъжа, стрелял на абитуриентски бал в Пловдив

Полицията задържа 29-годишен мъж, стрелял с газов пистолет на абитуриентски бал в Пловдив. Стрелбата е станала вчера пред един от хотелите в града, където по това време са се събирали стотици младежи, за да празнуват. Пред униформените мъжът е обяснил, че е стрелял, за да направи шоу. Прокуратурата е образувала бързо производство за хулиганство.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
21:30, 25.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Стрелбата е станала около 19 часа снощи на бензиностанция в града на метри от хотела, в който празнуват абитуриентите. От една от спрелите коли пред стотици хора и полицаи мъж вади пистолет и стреля.

Мъжът е бил шофьор на абитуриент. Той е изкарал газовия пистолет през прозореца на колата и е стрелял осем пъти във въздуха. Стрелецът е задържан веднага. Той е на 29 години от село Брестовица и е криминално проявен. Возил е негов братовчед - абитуриент. Пред разследващите е обяснил, че е стрелял под въздействието на обзелата го емоция. Пистолетът е бил законно притежаван. Пострадали хора няма.

Слави Милчев – служител в бензиностанцията
"Смятам, че не е правилно така да се празнува, да се използват такива средства, оръжия и тем подобни."
Атанас Илиев – говорител на Районната прокуратура в Пловдив
"В крайна сметка разбираме емоцията на младите хора, на абитуриентите, но всичко има някакви граници, които все пак моралът ни поставя."

Мъжът може да получи наказание до 2 години затвор или пробация. Само за последните два дни полицията в Пловдив засне 40 шофьори, неправилно превозващи абитуриенти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Бивш гръцки премиер пострада след взрив в автомобила му (СНИМКИ)
​Бивш гръцки премиер пострада след взрив в автомобила му (СНИМКИ)
Нападателят от Манчестър се обадил на майка си преди атентата
Нападателят от Манчестър се обадил на майка си преди атентата