НОВИНИ

Задържаха за 24 часа мъжете, които нападнаха репортера Димитър Върбанов

Продължава разследването по случая с нападението над репортера Димитър Върбанов във Велико Търново по време на работа. Двамата нападатели, един от които е собственик на разследвана от журналиста фирма, са задържани за 24 часа. Мярката им изтича следобед, още не е ясно дали ще бъде удължена. С още информация - вижте прякото включване от Велико Търново на Мирела Дончева.

bnt avatar logo
от Мирела Дончева
12:14, 27.09.2018
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Складът в продължение на повече от два месеца е обект на журналистическо разследване, след сигнал на бивши работници, според които тук се съхраняват стоки с изтекъл срок на годност, които безпроблемно се разпространяват в търговската мрежа. След проверка на БАБХ тук са намерени близо 15 тона храни с изтекъл срок на годност, които е трябвало да бъдат унищожени преди повече от месец. Това обаче не се случило, заради което вчера колегата Димитър Върбанов идва отново заедно с двама оператори. Нападнат е от собственика на склада и двама от работниците.

Димитър Върбанов е добре. Той сподели пред нашата камера какво се е случило.

Димитър Върбанов, журналист: Това, което стана вчера е, че дойдохме с двама от моите оператори да проверим отново защо складът продължава да работи, защото стоката, която беше открита с изтекъл срок на годност, не е изнесена. Заварихме управителя Иван Иванов заедно с негови работници, които товареха стока, работеха в този момент. Искахме да го питаме той над закона ли е и как му се позволява всичко това. При което получихме една агресия от негова страна и от страна на някои от работниците. Операторът ми беше изблъскан от склада, аз бях заключен вътре. Започнах да снимам с телефона това, което правят. Задавах им въпроси дали те са над закона. Обадих се на 112 и когато това се случи Иван Иванов и двама от работниците ме хванаха и ме изхвърлиха от склада буквално на плаца.


;

Извършителите са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Димитър Машов, директор на ОД МВР - Велико Търново: След като са установили лицата, които са вътре в складовото помещение, същите са доведени в районното управление, като две лица са задържани за срок от 24 часа, уведомена е Районна прокуратура Велико Търново и към момента текат процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура Велико Търново. Това е изключително нелеп инцидент и нападението над журналисти, над който и да било гражданин, е изключително неприятно.

При пристигането на нашия екип на място вратите на склада бяха отворени, а вътре забелязахме тежкотоварен автомобил, който вероятно отново извозва стоки с изтекъл срок на годност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждането на задължителна здравна застраховка не противоречи на Конституцията
Въвеждането на задължителна здравна застраховка не противоречи на Конституцията
Липса на кворум​ провали заседанието в Народното събрание
Липса на кворум​ провали заседанието в Народното събрание