НОВИНИ

Задържаха нападателя, открил стрелба в редакцията на вестник в Мериленд

Най-малко петима души са убити, а още няколко са ранени при стрелба в редакция на вестник "Капитал газет" в Анаполис, щата Мериленд.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:00, 29.06.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света
задържаха нападателя открил стрелба редакцията вестник мериленд

Стрелецът е нахлул в сградата, където се е помещавал вестник "Капитал Газет" и е открил огън в репортерската стая. В раницата му са намерени фалшиви гранати.

Полицията пристига на място за около минута и успява да задържи нападателя. Според властите, атаката е умишлена, но все още не са ясни мотивите за нея.

Бил Крампф, началник на полицията в Мериленд: Знаем, че е имало заплахи, отправени към Газет през социалните мрежи. Опитваме се да идентифицираме човека, от чийто профил са изпратени. Има пет жертви и още няколко души, които са в тежко състояние.

Стрелецът е задържан, в момента го разпитват. Искам да поздравя органите на реда, които са реагирали много бързо и са стигнали до местопроизшествието за около 60 секунди.
;

Според местни медии нападателят е мъж на около 30 години. Той е наранил кожата на пръстите си, за да не може да бъде разпознат и отказва да сътрудничи на полицията.

"Бяхме ужасени от стрелбата, но в някакъв момент той спря да стреля сам", разказват журналистите. Срещу вестника е имало заплахи, но все още не е ясно дали нападението е срещу конкретен обект или срещу медията.

"Капитал газет" е едно от най-старите издания в страната. Вестникът е основан през 1727 г. и тогава се е наричал "Мериленд газет". От Белия дом осъдиха нападението.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на ЕС се споразумяха за миграцията след инфарктни 12-часови преговори
Лидерите на ЕС се споразумяха за миграцията след инфарктни 12-часови преговори
Валежите продължават: Жълт и оранжев код за дъжд и бури на днешния 29 юни
Валежите продължават: Жълт и оранжев код за дъжд и бури на днешния 29 юни