НОВИНИ

Задържаха охранител, стрелял срещу деца в Петрич

Мъж стреля срещу деца в Петрич късно снощи. Мъжът работи като охранител, а преди инцидента е имал пререкания с младежите в парк в града. От полицията в Благоевград потвърдиха, че е стрелял със законно притежавано оръжие. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
11:25, 02.05.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Ясно е вече кой е охранителят - Стоян Дечев. Той работи в супермаркет, който се намира на метри от градинката, където е станал инцидента. Мъжът е стрелял със законно притежавания си пистолет. В градинката снощи е имало група тийнейджъри, които са влезли в пререкания, неясно какви, с пазача на супермаркета, след което той е стрелял с газовия пистолет. Произвел е поне 4-5 изстрела във въздуха.

По непотвърдена информация, той е употребил и алкохол. Веднага на място е извикана полиция и мъжът е задържан за 24 часа. Възможно е мярката му да бъде удължена на 72 часа. От прокуратурата съобщиха, че най-вероятно ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство срещу него по чл. 325, според който го заплашват до 2 години затвор по ал. 1 или до 5 години, както и пробация. Охранителят е имал и предишни провинения, но те са били свързани с употреба на алкохол и отнемане на шофьорската му книжка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 500 кучета в приюта в Русе чакат своите осиновители
Над 500 кучета в приюта в Русе чакат своите осиновители
Политическата криза в Армения: призив на опозицията за гражданско неподчинение
Политическата криза в Армения: призив на опозицията за гражданско неподчинение