Тази сутрин още петима мъже, съпричастни към непристойните действия по време на мача България - Англия, са задържани в Първо РУ, съобщава пресцентърът на МВР. Предстоят допълнителни действия за издирването и задържането и на други участници с подобно поведение. Обект на търсене и отвеждане в районното управление са още петима, с което общият брой на установените до момента става 16.

От началото на годината при провеждане на футболни срещи на територията на София са задържани общо 78 лица. Спрямо 48 от тях са наложени принудителни административни мерки, като 31 са със забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 2 години и 1 000 лева глоба, Деветима имат наложена забрана за 1 година и 1 000 лева глоба, 1 е с 2-годишна забрана и санкция от 60 часа обществено полезен труд, Един - с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 3 месеца. Шестима от задържаните са оправдани от съда. Спрямо 29 от задържаните са образувани бързи производства за притежание на наркотици, а спрямо един има образувано досъдебно производство за хулиганство.

Затвор до 5 години може да получи единият от задържаните след мача с Англия

Затвор до 5 години може да получи единият от задържаните след мача с Англия

Обвинение за хулиганство с особена дързост ще получи един от футболните хулигани задържани вчера в 1-во районно управление на МВР в столицата. Това е...