Пътни полицаи в Силистра задържа пиян шофьор на училищен автобус точно преди да отпътува на екскурзия с 13 деца от училище „Отец Паисий". Дрегерът е отчел 1,25 промила алкохол. По случая е образувано бързо производство.

Повече от месец учениците от клуб „Екология" с нетърпение очаквали да посетят Биосферен парк „Сребърна" за открит урок. Екскурзията им обаче пропаднала, защото 56-годишният шофьор, който трябвало да ги закара, седнал зад волана солидно почерпен.

Главен инспектор Йордан Китанов - ОД на МВР- Силистра: При проверката с техническо средство алко тест дрегер е отчело 1,25 промила алкохол в издишания въздух. Tова вече се характеризира като извършване на престъпление.

При проверката водачът отказал кръвна проба и е задържан за 24 часа.

Главен инспектор Йордан Китанов: Благодарение на добрата комуникация между МВР, Областна автомобилна администрация и регионалното управление на образованието е създадена такава организация, че когато децата тръгват някъде организирано на екскурзия, съответно ние предприемаме проверка на автобусите и на водачите на тези автобуси.

За да не останат напълно разочаровани от провалената екскурзия преподавателите завели учениците на разходка в Дунавския парк.