НОВИНИ

Задържаха под стража военнослужещ матрос отглеждал канабис

По искане на Военно-окръжна прокуратура – Сливен, съдът взе мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо военнослужещия матрос Драгомир Йонков и „Парична гаранция“ в размер на 3000 лв. за Невен Цветков (цивилен гражданин), съобщиха от прокуратурата. Двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми, за това че в началото на април тази година засели и отглеждали в големи количества растения от рода на конопа.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:35, 06.10.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
задържаха стража военнослужещ матрос отглеждал канабис

Растенията били 32 на брой с височина над 3 метра.

Йонков и Цветков са задържани на 1 ноември 2016 г. на нива в землището на с. Пчелник, обл.Варна, при провеждане на специализирана операция под ръководството и надзора на Военно-окръжна прокуратура – Сливен и с участието на служители при Регионална служба „Военна полиция„ – Варна и ОД МВР-Варна.

Те са арестувани в момента на събиране на листната маса и съцветията на растенията. При извършено претърсване в автомобил и жилище, в с. Пчелник, обитавано от военнослужещия Драгомир Йонков е открита и иззета суха зелена растителна маса - марихуана. При извършен полеви наркотест намерените растения са реагирали на високорисково наркотично вещество коноп /канабис/.

Първоначално Йонков и Цветков са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РИА Новости: Ангела Меркел подкрепяше Кристалина Георгиева
РИА Новости: Ангела Меркел подкрепяше Кристалина Георгиева
Каракачанов обвини Кристалина Георгиева в болни амбиции за ООН
Каракачанов обвини Кристалина Георгиева в "болни амбиции" за ООН