НОВИНИ

Задържаха поляк с над 4 кг кокаин на летище София

4,3 кг кокаин задържаха митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика" към Митница Аерогара София. Наркотикът е открит в багажа на полски гражданин, пристигащ от Сантяго, Чили. На база анализ на риска митническите служители селектират пътника за проверка и установяват, че освен личния си багаж, той пренася и една тонколона.

bnt avatar logo
от БНТ
11:47, 27.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

В хода на митническата проверка прави впечатление, че тонколоната е манипулирана, изградени са й двойни стени и в образувалата се кухина са укрити правоъгълни пакети, увити във фолио и съдържащи бяло прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин.

При оперативно-издирвателни действия на територията на София са задържани получателите на пратката - един нигерийски и един български гражданин. В последвалите действия са участвали и служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП.

Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Аерогара София, а разследването е под ръководството на Софийска градска прокуратура. Лицата са с наложена постоянна мярка за неотклонение - задържане под стража. Ако бъде реализирано на улицата, подобно количество наркотично вещество би донесло приход от 2,5 млн. лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети тайфун за месеца удари Тайван
Трети тайфун за месеца удари Тайван
Нападение срещу джамия и конгресен център в Дрезден
Нападение срещу джамия и конгресен център в Дрезден