При спецакция на ГДБОП с полицай под прикритие беше задържана престъпна група в момент на продажба на кокаин. Арестувани са трима души до хасковското село Левка. Двама от тях са осъждани, а третият участник е с чисто съдебно минало.

Престъпната група е действала от 2017 година. Агентът под прикритие е играл ролята на купувач. Парите, които са поискали трафикантите, за да продадат повече от 3 кг кокаин, са били 93 000 евро.

Те са били осигурени от полицейските служби по закона за използване на СРС-а. Следенето на престъпната група е било повече от 4 месеца.

Старши комисар Стефан Джолев - зам.-директор на ГДБОП: Разследването беше изключително напрегнато. Лицата са параноично мнителни, непрекъснато поставящи нови условия, променящи уговорки, което криеше много сериозен риск от провал на цялата операция.

Групата е търсила купувачи на територията на цялата страна и това допълнително е затруднило работата на полицията. След задържането им са събрани още доказателства и в техните жилища, които са били претърсени.

Разследващите обаче не са установили от къде арестуваните са се снабдили с кокаина. И тримата са с мярка за "неотклонение задържане под стража".