Две деца - момченце на 1 година и момиченце на 2 - загинаха снощи при пожар във фургона, в който живеели в годечкото село Шума. Децата са били сами, а родителите - наблизо, но не успели навреме да се притекат на помощ. Родителите са задържани в РПУ Годеч до изясняване на случая.

Шума, Годеч

Две деца загинаха след пожар във фургон в годечкото село Шума

Две деца загинаха след пожар във фургон в годечкото село Шума

Две деца загинаха при пожар във фургон в с. Шума, община Годеч. По първоначални данни, огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво, съобщиха от МВР.

Категорично причината за пожара във фургона не е избухване на газова бутилка. Най-вероятно огънят е тръгнал от печка с твърдо гориво.

Към 20. 30 часа снощи пламва фургонът, в който живее младо семейство с две невръстни деца. Родителите са дошли преди около месец в годечкото село Шума, като са наети от местен фермер да отглеждат около 20 крави. По време на пожара те са на 30-ина метра в обора и доят кравите. Децата са оставени сами. Най-вероятната причина за запалването на фургона е, че огънят е тръгнал от печката на твърдо гориво, с която се е отоплявало семейството. Пожарът светкавично е изпепелил фургона. Бащата в последния момент се опитал да спаси децата, в резултат на което получил изгаряния, но вече е било късно.

Доколко двамата родители са се грижели за невръстните си деца тепърва ще става ясно. Хората от село Шума обаче разказват, че те често са ги оставяли за дълго време сами.

жена: Децата са станали на въглен. Чух, че им направил кошарка, та като ги оставят сами да не излизат. Оставят ги сами, щото имат много работа с тия 20 крави.
Йорданка Андреева, кмет на с. Шума, община Годеч: Майката при тия малки деца би трябвало да си седи в къщи и да си гледа децата. А не да слиза в селото, да ги оставя сами. Виждате колко е далече селото. Не бива така.