НОВИНИ

Задържаха шефа на на "Пътна полиция" в Благоевград за корупция

Полицията арестува директора на Пътна полиция - Благоевград Данаил Стоицов заедно с още най-малко петима служители по сигнал за подкуп. В ареста са още няколко души, които са извън системата на МВР, но имат основна роля в корупционната схема за регистрация на автомобили.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
20:00, 22.05.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Разследващите са установили, че посредници са плащали на началника на Пътна полиция - инсп. Стоицов за бързата регистрация на автомобили и получаване на регистрационни номера по желание на клиента.

Борислав Сарафов - директор на Националната следствена служба: До момента сме извършили 15 разпита на свидетели, показанията, на които подкрепят първоначалната наша обвинителна теза. Извършени са претърсвания в 13 помещения, офиси, служебни помещения на КАТ-Благоевград и домове. Огледани са и са претърсени и шест автомобила.

В кабинета на инсп. Стоицов са открити пари, както и незаконно оръжие. Собственик на местен информационен сайт каза, че самият той е подал сигнал за корупционната схема още преди половин година.

Иван Хамбарджийски: Искаш хубав номер, плащаш 100 лв. за табела. - На кого? - Три лица са от моите сигнали, които съм получил. Без знанието на началникът на КАТ, това няма как да се случи.
Данаил Стоицов, началник на "Пътна полиция"-Благоевград: Ама аз познавам 15 човека, които са се занимават с тази дейност. - Има ли схема? - Не. Оттук-насетне каквото каже съдът - аз се чувствам невинен.

Сред задържаните е и бившият полицай Никола Доганджийски, за когото се предполага, че е бил посредник в схема. Негови съседи не пожелаха да застанат пред камера, защото се притесняват от саморазправа.

- Не ми се иска даже, защото после аз ще си имам проблеми. Те са хора, които не се водят. Баща му е със самочувствие, че града е негов... И каквото и да стане, те са винаги прави.

Утре ще стане ясно, кои от задържаните ще бъдат привлечени като обвиняеми и какви обвинения ще им бъдат повдигнати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Зукърбърг пред ЕП: Не направихме достатъчно за злоупотребите
Марк Зукърбърг пред ЕП: Не направихме достатъчно за злоупотребите
Лондон проверява финансите на руския милиардер Роман Абрамович
Лондон проверява финансите на руския милиардер Роман Абрамович