Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа е задържан отново при операция на испанската полиция в Барселона. За него е издадена Европейска заповед за арест от България. Софийската районна прокуратура задочно му е повдигнало обвинение за укривателството на Ветко и Маринела Арабаждиеви. Семейството беше арестувано на 7 март именно в имението на Семерджиев в Кабрера де Мар край Каталунската столица.

Георги Семерджиев беше задържан заедно с Арабаджиеви на 7 март. За него имаше издадена от Швейцария Европейска заповед за арест, заради разследване за пране на пари. Ден по-късно съдебните власти в Берн оттеглиха искането си и Жоро Шопа беше освободен. Районната прокуратура в София, обаче веднага започна да го разследва за укривателството на издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Софийската районна прокуратура извърши спешни действия по разследването и във вчерашния ден издаде Европейска заповед за арест на г-н Семерджиев, като преди това лицето беше задочно обвинено в това престъпление.

Според източници на„"По света и у нас“, след като Швейцария е прекратила издирването му, Семерджиев е започнал да подготвя отпътуването си към страна от Южна Америка, където възнамерявал да остане. Задържан е след като излязъл от бизнес-сграда в каталунската столица.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Информацията, с която разполагаме е, че е задържан при полицейска операция и проверка в Барселона.
Георги Семерджиев - Жоро Шопа е задържан в Барселона

Георги Семерджиев - Жоро Шопа е задържан в Барселона

"По света и у нас" научи, че в Барселона е задържан Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа. Според наши източници, това е станало с Европейска зап...

От прокуратурата са категорични, че разполагат с доказателства за укриване, а не за гостуване на Арабаджиеви в дома на Семерджиев.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Тъй като е напълно възможно няколко дни след като бяха обявени за издирване лицата да са се преместили там.

Според наши източници от Испания Ветко и Маринела Арабаджиеви са настанени в два различни ареста в района на Барселона.

Издирваните от Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в Барселона

Издирваните от Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в Барселона

Издирваните от Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиева са арестувани в Барселона от испанската полиция по сигнал на българската. Заедно с Арабаджиеви е...

Испанските власти все още не са уведолими България за това с каква мярка за неотклонение те ще изчакат разглеждането на искането за екстрадиция у нас.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Очакваме това да се случи, когато испанските власти имат повод да уведомят българската държава, включително и за това кога ще бъде разгледано искането на испанската прокуратура за задържането им и за изпълнението на Европейската заповед за арест, ние ще бъдем уведомени.

Очаква се в рамките на следващите 10 дни испански съд да изслуша Арабаджиеви дали искат доброволно да бъдат предадени на българските съдебни власти.

​Изтече 72-часовото задържане на Ветко и Маринела Арабаджиеви

​Изтече 72-часовото задържане на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Изтече 72-часовото задържане на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които бяха арестувани в Кабрера де Мар. Очаква се криминалният съд в Барселона да опреде...