НОВИНИ

Задържаха група телефонни измамници, задигнали 116 000 лв. от мъж в София

Петима мъже са задържани за серия телефонни измами, съобщиха от МВР. Групата е участвала и в телефонната измама през октомври, когато бяха задигнати 116 000 лв. от възрастен мъж в София.

задържаха група телефонни измамници задигнали 116 000 мъж софия
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 10.11.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Операцията е проведена от служители на ГД „Национална полиция", СДВР и областните дирекции във Велико Търново и София. За трима от задържаните П. Н. /35 г./, Н. Н. /40 г./ и П. Х. /34 г./, има данни, че са фактическите извършители на измамите, другите двама - С. Н. /47 г./ - контролиращ куриерите, а Г. Г. /49 г./ - куриер.

Задържането на измамниците е станало непосредствено след като на 9 ноември измамили по телефона възрастна жена от с. Владо Тричков, област София. Трима са заловени край с. Джулюница, до Горна Оряховица, а Г. Г. - в района на болница „Александровска" в столицата, в момент на вземане на сумата от 2700 лева, оставени от жертвата до кош за боклук.

При последвалите действия по разследването, в жилището и автомобила на Г. Г. са открити доказателства, сочещи че той е отговорен и за телефонна измама, извършена през месец октомври в София. Тогава бяха задигнати 116 000 лева от 73-годишен мъж.

Измамниците се представили за мними полицаи и накарали мъжа да занесе всичките си пари на безопасно място. Възрастният човек събрал парите, които имал в дома си, включително и бижута, изтеглил спестяванията си от продаден апартамент, след което навил банкнотите на пачки и ги сложил в голям плик, който хвърлил в кашон до кофа край Евангелистката църква.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме 573 години от Битката на народите край Варна
Отбелязваме 573 години от Битката на народите край Варна
„България от край до край се завръща с пети сезон по БНТ1
„България от край до край" се завръща с пети сезон по БНТ1