Гранични полицаи от РДГП-Бургас задържаха трима афганистански каналджии.

Служители на ГПУ-Бургас спрели за проверка в района на местността „Ченгене Скеле”, на пътя Созопол – гр.Бургас, микробус Фолксваген „Транспортер”. В задната част на автомобила е установена група от 20 незаконни имигранти - 18 афганистанци и двама пакистанци. Микробусът е бил каран от софиянеца П. Б., който никога не е имал свидетелство за управление на автомобил, съобщиха от МВР.

С него е пътувал още един мъж от София – Г. С., за когото граничните полицаи установили, че е обявен за общодържавно издирване във връзка с влязла в сила присъда лишаване от свобода.

Близо до мястото служителите на ГПУ-Царево задържали трима афганистанци. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че те са каналджии, организирали нелегалното преминаване на групата. Образувани са две бързи производства – срещу двамата софиянци и срещу тримата чужденци-каналджии. Единият от афганистанците, който е ръководител на престъпната дейност на групата, е осъден за незаконно преминаване на границата условно в началото на годината. Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Бургас. Работата по случая продължава.