НОВИНИ

Задържаха трима полицаи за кражба на цигари без бандерол

Специализирано звено „Антикорупция - СГП привлече като обвиняеми и задържа трима служители на МВР за кражба на 367 218 кутии цигари без бандерол, на стойност 2 305 491 лв., представляващи веществени доказателства, съобщиха от прокуратурата.

задържаха трима полицаи кражба цигари без бандерол
bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 28.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

СЗ “Антикорупция“ – СГП привлече като обвиняеми Емил Христов, Денислав Маринов и Иван Дамянов - тримата служители на МВР за кражба, извършена през 2014 г., при условията на продължавано престъпление, на 367 218 кутии цигари без бандерол, на стойност 2 305 491 лв., представляващи веществени доказателства, съхранявани в склад на МВР в с. Згалево, чрез използване на техническо средство и моторно превозно средство, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Христов, Маринов и Дамянов са задържани с постановление на прокурор за срок до 72 часа и предстои утре – 01.03.2017 г. да бъде внесено искане в Окръжен съд гр. Плевен за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.

От събраните до момента доказателства се установява, че деянията са извършвани основно през нощта, като извършителите са влизали в помещенията с помощта на стълба през капандура във вътрешната част на склада, от където са изнасяли кашони с цигари. Цигарите са били разпространявани на територията на област Плевен.

Под ръководството на СЗ “Антикорупция“ - СГП се провежда разследване за извършена кражба на 367 218 кутии цигари без бандерол, на стойност 2 305 491 лв., представляващи веществени доказателства по досъдебно производство на Районна прокуратура - Плевен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се търсят начини за решаване на проблема с агресията в училище
Ще се търсят начини за решаване на проблема с агресията в училище
Намалява броят на безработните в Благоевградска област
Намалява броят на безработните в Благоевградска област