Издирваните с Европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани в Испания. Те са били изненадани от испанската полиция в имота на Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, в Барселона.

Арабаджиеви бяха обвинени задочно в организирана престъпна група, укриване на данъци в особено големи размери и пране на пари. Очаква се те да бъдат екстрадирани в България.

Испанската полиция е арестувала и укривателя им, който е издирван за престъпления в Швейцария.

От няколко месеца в ареста е синът на семейството - Вълчо, който също е подсъдим за данъчни афери и пране на пари.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Тази сутрин два екипа от испанските съдебни власти са предприели действия по навлизане в този имот, който е на български гражданин, на две различни основания.Едното, според данните, с които разполагаме, е искане за задържане на българския гражданин Семерджиев, което не е на българските, а на швейцарските власти. Вторият екип е предприел действията, които са поискани от българската прокуратура по претърсване на този имот. И към този час продължават действията по претърсване. Със сигурност е установена самоличността на лицата, така че очакваме испанските власти да ни предоставят всички вещи, за които сме поискали съдействието на техните органи.
Спецсъдът остави окончателно в ареста Вълчо Арабаджиев

Спецсъдът остави окончателно в ареста Вълчо Арабаджиев

Спецапелативният съд остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо. Той е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, ръково...