НОВИНИ

Задържаха за няколко часа Ивайло Борисов - Ториното

Ивайло Борисов - Ториното беше задържан за няколко часа при специализирана акция на СДВР, организирана по повод инцидента на Околовръстното шосе в София преди две седмици. Тогава охранители на Ториното нанесоха побой на шофьор, който им свирнал с клаксон. След инцидента главният прокурор Сотир Цацаров и МВР се договориха за проверка срещу незаконна охранителна дейност и ескорт, притежание на оръжие и неспазване на правилата за движение. Днес бяха задържани 15 души.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
19:16, 10.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Считаният за дясната ръка на Златко Баретата - Ивайло Борисов беше един от задържаните по време на специализираната полицейска операция. Той беше откаран в 6-то районно управление, където даде показания.

Ивайло Борисов - Ториното: "Излизах от вкъщи. Спряха ни за проверка и ни докараха тук".
;

Ториното беше пуснат на свобода, след като е подписал предупредителен протокол, че няма да нарушава обществения ред. Той е в очакване на окончателни присъди по две дела, но е на свобода. Мотивите за днешното му задържането научихме от началника 6-то полицейското управление Петър Василев.

Петър Василев, началник на 6 РУ: "При спиране на лицето е установено, че той е криминално проявен и е доведен във връзка с извършване на проверка за съпричастност към извършени престъпления на територията на 6-то".

В хода на проверката обаче не са събрани доказателства, уличаващи Ториното. Спецеализираната полицейска акция, при която се проверяваха предимно луксозни коли, стресна столичани. Акцията продължава, до момента са проверени близо 700 души, за 21 от тях е установено, че са криминално проявени. С полицейски мерки до 24 часа са задържани общо 15 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вкараха в изолатор побойника на свещеници
Вкараха в изолатор побойника на свещеници
Таксиметровите шофьори отново готови за протест
Таксиметровите шофьори отново готови за протест