Ливански гражданин, обвинен за участие в отвличането на полет на TWA през 1985 година и убийството на американски военен, е бил арестуван в Гърция, съобщи АФП, като цитира полицията.

65-годишният заподозрян е бил забелязан от полицай на гръцкия остров Миконос и задържан в четвъртък, се казва в изявлението на полицията. Гръцките власти обявиха, че има Европейска заповед за арест, издадена от Германия за друго отвличане, извършено през 1987 година.

Гръцките медии пишат, че мъжът е участвал в отвличането на 14 юни 1985 година на полет 847 на авиокомпания TWA и за убийството на пътник, американски гражданин. Самолетът извършвал полет от Кайро до Сан Диего с междинни кацания в Атина, Рим, Бостън и Лос Анжелис. Отвлечен е след като излетял от Атина. През следващите 17 дни, пилотът на самолета Джон Тестрейк е бил принуден да лети над Средиземноморието със 153 пътници и екипаж на борда, от Бейрут до Алжир и обратно, като каца в Бейрут три пъти, преди да му бъде разрешено да спре.

На 15 юни 1985 година, по време на първото кацане в Бейрут, 23-годишният американец, шофьор в армията Робърт Стетам е пребит, застрелян от упор в главата и изхвърлен на пистата на летището в ливанската столица.