Убийство на таксиметров шофьор от Разград. Има задържан, съобщи за БНТ окръжният прокурор. Жертвата, мъж на 63 години, е намерена на пътя между Разград и село Дянково. Версиите са различни, но досега няма следи от грабеж.

Разград

Охранителна камера на магазин е заснела предполагаемия убиец на таксиметровия шофьор. По неофициална информация, той е около 25-30-годишен мъж, който леко накуцва, разбира и говори турски език. Разследването е установило, че шофьорът на таксито е качил мъж от автогарата в Разград, който поискал да бъде закаран до село Дянково. Предполагаемият убиец бил забелязан от жена, която спряла колата си, за да попита дали е станал пътен инцидент и дали може да помогне. Тогава мъжът помолил да бъде закаран до Разград.

Тихомир Тодоров-окръжен прокурор на Разград: Убиецът е бил опитен, седнал отзад вдясно в колата, за да не го вижда жената. Има характерна походка, леко накуцва. Ако някой го разпознае, да се обади в полицията.
Камера е заснела предполагаемия убиец на таксиметровия шофьор в Разград

Камера е заснела предполагаемия убиец на таксиметровия шофьор в Разград

Камера е заснела предполагаемия убиец на таксиметровия шофьор край Разград, чието тяло беше намерено снощи. Мъжът беше открит на пътя между Разград и...

Криминалистите днес претърсиха широк периметър около произшествието, за да открият ножа, с който е убит шофьорът, но без резултат. Успяха да намерят таблета на водача и да свалят от колата биологичен материал за ДНК-анализ. Колеги на убития шофьор споделиха, че са притеснени за живота си след тежкото престъпление. Казват, че добре са го познавали.

Неделчо Георгиев- таксиметров шофьор: Работи само нощем. По принцип не ги качваме, когато усетим заплаха. То и по закон е така - можем да отказваме превоз, но не винаги можеш да прецениш точно.

Колеги на жертвата коментираха, че часове преди убийството 63-годишният таксиметров шофьор е празнувал рождения си ден.