НОВИНИ

Задържан е издирваният участник в инцидента в Мъглиж

Обявеният за издирване участник в инцидента в ромския квартал в Мъглиж снощи след 18.00 часа, се е предал тази сутрин, като се явил в полицейското управление на Казанлък, придружен с адвоката си. Това потвърди старши комисар Георги Хаджиев, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Нападателят на полицая от вчера е 23-годишен жител на квартала. Задържан е за 24 часа.

bnt avatar logo
от БТА
10:19, 29.10.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
задържан издирваният участник инцидента мъглиж

Задържаните в ареста са трима, двама от тях са криминално проявени и с излежани присъди, уточни старши комисар Хаджиев.
Предстоят разпити. Ще се иска задържане под стража за 72 часа, за изясняване на инцидентите, свързани с незаконните състезания с каруци, петима ранени полицаи и катастрофа с двама загинали.

Младежи на 23 и 22 години загинаха на пътя Стара Загора-Казанлък и една от версиите за катастрофата е каруца без светлини, която се е движила по главния път през нощта, за да участва в незаконната гонка. Днес е погребението им в Казанлък, където вчера беше обявен ден на траур.

Над 10 са актовете, направени от инспектори за използването на незаконни каруци в ромския квартал, но нито един от тях не е платен. Само на един нарушител са направени 4 акта, каза д-р Душо Гавазов, заместник-кмет на Общината. По официални данни в квартала, който се намира на границата на подбалканския път София- Бургас, живеят 870 жители. По неофициални данни са близо 1200 и в разликата са и тези, които обикновено стават инициатори за инциденти, коментира д-р Гавазов. В момента обстановката в населеното място е спокойна, нормален е достъпът до общинските учреждения, училище и детски заведения, каза зам.-кметът на Община Мъглиж.

Продължава засиленото полицейско присъствие в подбалканската община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Най-бързият пианист в света на българска сцена
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Най-бързият пианист в света на българска сцена
Главният прокурор на Саудитска Арабия пристигна в Турция
Главният прокурор на Саудитска Арабия пристигна в Турция