НОВИНИ

Задържан е крадец на шумозащитни пана от Северната скоростна тангента на София

Нови кражби на съоръжения по пътищата. 38 шумозащитни пана са задигнати от Северната скоростна тангента преди 3 дни. Те най-вероятно са разбити с флекс или секач, а след това пренесени с каруца. Нарушителят е задържан от служители на СДВР. Става дума за 26-годишен криминално проявен мъж.

Айше Сали
от Айше Сали
17:15, 12.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
инж. Лазар Лазаров, председател на АПИ: "38 шумозащитни панела, на стойност около 5000 лв., без труда за монтиране.Тоест общата стойност за държавата ще излезе около 6000-7000 лв. с монтирането. Но стойността, която те ще получат от предаването на вторични суровини, не виждам за какво друго това може да се използва, е някъде между 20 и 30 лв.
Младен Маринов, директор на СДВР: "От страна на СДВР сме засилили присъствието на патрулни автомобили. Работим активно с пунктовете за изкупуване на метали, като от там също получаваме сигнали, когато преценят, че металът, който им се носи е от такова демонтирано съоръжение. Имаме разкрити случаи именно след такива сигнали".

По-рано днес премиерът Бойко Борисов инспектира строителните работи на пътния възел на Северната скоростна тангента с бул. "Ломско шосе". Министерският съвет отпусна пари за строителството му преди дни, за да започне възможно най-бързо работата в този участък и да се облекчи придвижването към столицата.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детският труд в Турция се увеличава с бежанския поток от Сирия
Детският труд в Турция се увеличава с бежанския поток от Сирия
Делегация от Южна Корея посети Благоевград
Делегация от Южна Корея посети Благоевград