НОВИНИ

Задържан е мъжът, заподозрян за двойното убийство в кв. "Хаджи Димитър"

Още един от многото възли в заплетената история с двойното убийство в София беше разплетен. Днес - 24 часа след началото на издирването - полицията задържа Кристиян Гочев, чиито майка и дядо бяха открити убити в столичния квартал "Хаджи Димитър". Гол и неадекватен - 27-годишният мъж се разхождал из парка на село Локорско. До ареста се стигна след сигнал на местните жители.

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:41, 29.07.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
задържан мъжът заподозрян двойното убийство хаджи димитър

Една загубена лична карта - тази на 27-годишния Кристиян Гочев - се превърна в причината за разкриване на убийство. Така при опит да му я върнат - полицаите откриха 2 тела - на майка му и дядо му. И започна издирване.

Село Локороско - тази сутрин - полиция продължава да търси заподозрения за убийството.Теренът е горски, но в крайна сметка мъжът е открит и то в селото. Разхождал се видимо неадекватен и гол из парка. Не е ясно как е стигнал до там - очевидно е изминал 15 километра от София. Местните жители му дали кърпа, за да се загърне.

Ст. комисар Младен Маринов - директор на СДВР: Получихме сигнал от гражданите на Локорско, че са забелязали лице, което е голо с неадекватно поведение. И съответно беше задържан като не е оказал никаква съпротива.

Лекар и психиатър вече работят с него. След като стане ясно точно в какво състояние е, ще бъде разпоредено и в какво заведение да бъде настанен Кристиян.

Ст. комисар Младен Маринов - директор на СДВР: Към момента ще се вземат мерки за неговата безопасност, тъй като състоянието, в което се намира не може да се грижи сам за себе си. Ще трябва да бъде настанен в съответното заведение. Видимо физически е здрав, но психологическото му състояние не е добро. Лицето в момента показва една неориентираност и невъзможност да даде логични обяснения.

Още преди 8 години поставят на Кристиян диагнозата шизофрения. Мъжът е употребявал и наркотици. Предстои да се направят експертизи, за да се докаже дали, как и защо Кристиян е убил майка си и дядо си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музей на сладоледа в Ню Йорк
Музей на сладоледа в Ню Йорк
Марешки ще се кандидатира за президент, НС отхвърли референдума му
Марешки ще се кандидатира за президент, НС отхвърли референдума му