НОВИНИ

Задържан е служител на КАТ с 36 000 лева подкуп

Случаят се разплита от сигнал, подаден от бизнесмен, на когото е откраднат багер. Мъжът получил обаждане, че ако плати откуп, ще си върне обратно машината. Бизнесменът се съгласил, но също така уведомил и полицията. Вътрешният министър Валентин Радев увери, че служителят ще получи съответното наказание.

bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 29.09.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

„Служителят на МВР ще бъде наказан с цялата строгост на закона“, увери вътрешният министър Валентин Радев. Най-големият парадокс е, че изнудваният бизнесмен преди време платил друг откуп - за да си върне открадната кола.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Отиваме там правим операция, очакваме някакво лице, което да се яви, и изведнъж изненадани, че това е служител на МВР. Наказание с цялата строгост на закона, няма значение какъв е. Хубаво е, че ние сме го хванали и не продължават да правят нещо.

Валентин Радев заяви, че ще се извършат подробно проверки от колко време работи уличеният в приемане на подкуп служител на МВР и дали това е единичен случай, или не.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Изненадата и за мене е голяма. Предполагам, че разбирате 50 хиляди души - сигурно някъде има някой, който е влязъл в някакви схеми. Знаете, имаме инспекторат, вътрешна сигурност, всеки чувства, че във врата му дишаме, но има и такива случаи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериозен риск за библиотечния фонд на Народната библиотека
Сериозен риск за библиотечния фонд на Народната библиотека
Полицията проверява кмета на Хасково Добри Беливанов
Полицията проверява кмета на Хасково Добри Беливанов