НОВИНИ

Задържан е заподозрян за двойното убийство в Ботевград

Задържан е заподозрян за двойното убийство станало снощи в центъра на Ботевград. Близки и прители на убитите положиха цветя на лобното им място, а след това заплашиха, че ще блокират магистрала Хемус, ако при тях не дойде вътрешния министър Румяна Бъчварова.

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 26.03.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Все пак в следобедните часове напрежението се успокои и до инциденти не се стигна. Снощи малко след 20.00 часа бяха застреляни криминално проявените братя Цветан и Марко Петров.

Около 12.00 часа на площада в центъра на града се събраха хора да положат цветя и запалят свещи в памет на убитите. Според близки на двамата братя те помагали на всеки от махалата.

Събралите се заплашиха, че ако убиецът не бъде задържан, ще блокират магистрала "Хемус". Наложи се депутатът от ДПС Александър Методиев, известен като бат Сали, да успокоява напрежението.

Александър Методиев: Мойта молба е да си свършат органите докрай свойта работа, да ги оставим спокойно да работят, защото ние с това няма как да подпомогнем повечко ще навредим. Много лесно е ние да затворим пътищата , да затворим магистралата, лесно е ще го направим, но какво помагаме съответно на органите. Нищо.

Така напрежението беше намалено. Засега. Според местните за последния месец това е второ убийство и едно момче е безследно изчезнало. Според тях убиец бил ясен на всички.

По думите на хората в местната полиция работят едва 23-ма полицаи, а от няколко месеца нямат и началник. Според тях ако не бъдат взети мерки, те ще пристъпят към действия. Депутатът Александър Методиев е обещал, че следващата събота ще покани вътрешния министър да дойде в Ботевград.

- Ако тя не додйде в събота по нейно желание, ще затворим магистралата.

По неофициална информация полицията е задържала именно Владимер Пелов, като заподозрян за двойното убийство. В района остава засилено полицейското присъствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психично болен се е барикадирал в дома си
Психично болен се е барикадирал в дома си
Нови специалисти за сигурността
Нови специалисти за сигурността