3-ма души, между които и митничар, са задържани за контрабанда на цигари. Това съобщи на Главният секретар на МВР Георги Костов.

© Архив

На Граничен пункт Капитан Петко Войвода в неделя бил задържан ТИР, който е отклонен за щателна митническа проверка. Вътре в ремаркето са открити 680 000 кутии цигари. Общата стойност на контрабандата е повече от 5 000 000 лева, а спестения акциз възлиза на близо 3 000 000 лв. Веднага е бил арестуван 43-годишен мъж, които е управлявал камиона.

От Агенция Митници обясниха, че митничарят ерестартирал рентгеновата система и така не се е запазила информация за товара на камиона. Главният секретар Георги Костов съобщи, че службите са разполагали с оперативна информация. Вече е издадена и заповед за общодържавно издирване на 63-годишен българин, който е в основата на

престъпната схема. Предстои издаването и на европейска заповед за арест, защото има информация, че издирваният не е в страната.

Георги Костов, главен секретар на МВР: "Това е пореден случай на опит престъпни структури да реанимират стари престъпни схеми, които нанасят щети на бюджета на държавата. В момента имаме задържан за 24 часа един митничар. Има и множество дейности, които следва да отменим. Това което можем да кажем, че срещнем ли съпричастност на какъвто и да е служител на държавна структура естествено към него ще бъде взето необходимото с цялата строгост на закона."