НОВИНИ

Задържани са 3-ма контрабандисти на граничен пункт Капитан Петко Войвода

3-ма души, между които и митничар, са задържани за контрабанда на цигари. Това съобщи на Главният секретар на МВР Георги Костов.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова/ Илия Илиев
19:30, 20.12.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
задържани контрабандисти граничен пункт капитан петко войвода

На Граничен пункт Капитан Петко Войвода в неделя бил задържан ТИР, който е отклонен за щателна митническа проверка. Вътре в ремаркето са открити 680 000 кутии цигари. Общата стойност на контрабандата е повече от 5 000 000 лева, а спестения акциз възлиза на близо 3 000 000 лв. Веднага е бил арестуван 43-годишен мъж, които е управлявал камиона.

От Агенция Митници обясниха, че митничарят ерестартирал рентгеновата система и така не се е запазила информация за товара на камиона. Главният секретар Георги Костов съобщи, че службите са разполагали с оперативна информация. Вече е издадена и заповед за общодържавно издирване на 63-годишен българин, който е в основата на

престъпната схема. Предстои издаването и на европейска заповед за арест, защото има информация, че издирваният не е в страната.

Георги Костов, главен секретар на МВР: "Това е пореден случай на опит престъпни структури да реанимират стари престъпни схеми, които нанасят щети на бюджета на държавата. В момента имаме задържан за 24 часа един митничар. Има и множество дейности, които следва да отменим. Това което можем да кажем, че срещнем ли съпричастност на какъвто и да е служител на държавна структура естествено към него ще бъде взето необходимото с цялата строгост на закона."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 11 дни блокада, Хитрино беше отворено за жителите му
След 11 дни блокада, Хитрино беше отворено за жителите му
Над 700 хиляди лева за обезопасяване на рушащите се сгради в София
Над 700 хиляди лева за обезопасяване на рушащите се сгради в София