НОВИНИ

Задържаха служители и клиенти на дискотека за наркотици

7 души бяха арестувани за разпространение на наркотици в известната поп-фолк дискотека Плаза в студентски град. Сред арестуваните са управителя на заведението, служител и клиент. В дискотеката е имало специално ВИП - помещение за продажба и употреба на наркотици. Софийската градска прокуратура е наложила мярка задържане под стража за 72 часа на двама от заловените.

Задържаха служители и клиенти на дискотека за наркотици
bnt avatar logo
от БНТ
20:02, 09.04.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В заведението са открити специални помещения за употреба на дрога, която е била предварително разпределена в дози. Продаван е скъп наркотик, чака се експертизата за състава му.

По информация на СДВР търговия и употреба на наркотици във въпросното заведение е имало през последните три месеца. Установено е, че дилърите в дискотеката получавали предизвестия в случай, че на място се появи полиция. Тепърва ще се разпитват и собствениците на заведението.

Константин Славчев, собственик на дискотеката: Мога да ви кажа категорично, работя с въпросните управители, с тоя екип от 9 години, институциите са всяка седмица при нас за проверки, не е влизал човек с оръжие дори в нашето заведение. Имам чувството, че това вече е насочено срещу мене и моята дискотека. Миналият месец отново пак настроиха общественото мнение. Имаме абсолютен контрол върху нещата, това е някакво недоразумение, което съм сигурен, че ще се изясни както се изясни миналия случай.
Ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР: Изключително сложно беше да се проведе операцията в самото заведение и да се хванат всичките тези хора в момент на пласиране на наркотиците. Имаме хванати клиенти, дилър и открихме специално помещение и специални пароли, които се ползват при покупката, специални места за употреба на този вид наркотик и благодарение на професионалната намеса на колегите след дълго чакане и използване на различни способи я реализирахме точно в този момент.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Отново побой след скандал на пътя
​Отново побой след скандал на пътя
Гейзерът в Сапарева баня застрашен, общината иска помощ от държавата
Гейзерът в Сапарева баня застрашен, общината иска помощ от държавата