Петимата задържани преди седмица като част от организираната престъпна група на Димитър Желязков остават в ареста. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд. В мотивите си съдебният състав анализира ролята на всеки един в групата, но записа и забележката, че за две години разследване доказателствата са оскъдни

В съдебната зала стана ясно, че един от обвиняемите е свидетелствал срещу останалите от групата. Цитирани бяха признанията му, че по поръчка на Димитър Желязков и срещу 250 лева е подпалил офис на траурна агенция и катафалка.

Адвокатите на петимата задържани възразиха, че доказателствата са само показания на анонимни свидетели, полицаи и зависими от разследването.

Съдебният състав отхвърли възраженията на защитата, че липсват доказателства за участието на петимата обвиняеми в палежи, които са разследвани по-рано от Окръжната прокуратура в Бургас и че не е възможно те да бъдат доказани на този етап.

Съдиите обаче записаха в мотивите си нещо друго, въпреки че разследването е на две години, доказателственият материал все още е оскъден.

Въпреки това съдиите приеха,че има достатъчно доказателства за участие в организирана престъпна група. Според съда дясна ръка на Митьо Очите е Радослав Николов, а третият в йерархията Венцислав Христов отговарял за разпространението на амфетамини и уличните дилъри.

Вяра Братоевска, адвокат: На базата на анонимни твърдения аз не мога да приема, че има доказателства.

Кирил Николов, адвокат: Общественият натиск е много голям и по тази причина. Няма никакви доказателства по делото в интерес на истината.

Съдебният състав беше категоричен, че петимата обвиняеми са обществено опасни и ако са на свобода, могат да извършат и други престъпления.

Митьо Очите остава 30 дни в турски арест, докато съдът решава за екстрадицията

Митьо Очите остава 30 дни в турски арест, докато съдът решава за екстрадицията

На Димитър Желязков е наложено 30 дневно задържане в Истанбул. В този срок трябва да премине процедурата по искането за екстрадицията му, съобщи главн...