НОВИНИ

Задържаните полицаи били част от престъпна група, която помагала на каналжии

4-ма полицаи от областната дирекция на полицията в София са задържани по подозрение за организирана престъпна група, която срещу пари е помагала на каналджии. Тол такса - така го определи шефът на Вътрешна сигурност в МВР Румен Ганев. Основната цел е била превозване на бежанци от София до Драгоман. Полицаите са осъществявали пътния контрол към Калотина.

bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 29.07.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Разследването започва на 11 април по сигнал за канал за нелегално превеждане на мигранти през границата. Събрани са данни, че каналджиите системно са давали подкупи на полицаи, за да улеснят незаконната си дейност.

След това започва прилагане на срс-та. Според прокуратурата е станало ясно, че в извънработно време полицаите и сами са организирали превозването на мигранти.

Георги Жеков, който е заподозрян за ръководител на групата, е задържан в момента, в който е приемал 150 белязани евро от каналджия. Групата според прокуратурата е добре организирана с прави телефони със специални СИМ карти. У тях са открити големи суми в различни валути и пушки на стойност 40 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха под гаранция момичето, убило насилника си
Пуснаха под гаранция момичето, убило насилника си
УчИлища или училищА - време е да изберем правилното
УчИлища или училищА - време е да изберем правилното