Задържаният за блудство с малолетни британски гражданин Даниел Ричард - Ериксън Хол остава за постоянно в ареста. Първият сигнал срещу него е подаден от Великобритания през 2016 година. Отдел "Киберпрестъпност" е събирал доказателства срещу него в продължение на два месеца.

Сливен

При специализирана полицейска акция британският гражданин е задържан в дома му в сливенския ромски квартал "Надежда" в компанията на 6 малолетни и непълнолетни момчета. Децата са били отведени в полицията и с тях са започнали да работят инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и полицаи. От жилището и автомобила на задържания са иззети компютър, видеокамери и други вещи с свързани с престъплението. Британският гражданин се е представял се за пастор, проповядващ течение на християнска религия. Задържаният няма да обжалва наложената мярка за неотклонение.

Милена Христова, адвокат на задържаният: ой продължава да твърди, че това в което е обвинен не е извършено...много добре знае, че за да обжалваме той трябва да бъде приведен в Бургас.

Пред съдебната палата в Сливен се бяха събрали жители на ромската махала в подкрепа на задържаният

Жена: Ще го подкрепим до колкото можем
Мъж: Ще се борим за ДНК тест.
Жена: Няма причина при Даниел. Даниел е много истински човек, напътства ни

Повдигнатото обвинение за блудство с малолетни на британския гражданин е третия случай в Сливенско през последния месец след задържаните за същото престъпление в Сотиря.