Задържаният за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев е студент по право, 1-ви курс в Югозападния университет в Благоевград. Повдигнатото на Йоан обвинение беше най-коментираната тема в Първо студентско общежитие, където той е живеел.

Йоан Матев се е настанил в Първо студентско общежитие на Югозападния университет в края на септември миналата година. За последно обаче там са го видели през декември, когато се е изнесъл от стаята си. От ръководството на общежитието казаха, че младежът не е създавал сериозни проблеми.

Биле Евтимов - председател на Първо студентско общежитие към ЮЗУ
Такива дребни работи - тропания, чукания по стаите и това е. Нямаше нищо друго като оплаквания. Никога няма да кажеш, че нещо е направил.

- Даже правеше впечатление с това, че е кротък, възпитан. Не може да кажеш, че в него се крие убиец.
- Учуден съм, че го е направил това нещо.

Най-изненадан от задържането на Йоан останал съквартирантът му, когато полицаи влезли, за да направят обиск на стаята им. Не открили обаче нищо, защото там нямало вещи на Йоан.

Любослав Виденов - съквартирант на Йоан Матев
Нищо лошо не мога да кажа до преди малко, докато разбрах, че го издирват за такова нещо. Не съм и подозирал даже. Добре се държеше, приятели си бяхме.

Студенти казаха, че до скоро на табло на входа на общежитието е имало снимка на издирвания за убийството в Борисовата градина младеж. Никой от тях обаче не е познал, че това е Йоан, защото той бил променен и изглеждал по доста различен начин.

Aрестуваха 19-годишен за убийството на Георги в Борисовата градина

Aрестуваха 19-годишен за убийството на Георги в Борисовата градина

Задържаният се казва Йоан Матев и на 19 години, студент по право. Полицията го е следяла половин година. Вчера свидетел е завел полицията на точното м...