НОВИНИ

Освобождават задържания за убийството на Виктория Маринова

Задържаният за убийството на Виктория Маринова румънски гражданин с украински произход ще бъде освободен. Не са събрани достатъчно доказателства и улики, че това е убиецът на журналистката и предстои мъжът да бъде пуснат от ареста.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
20:10, 09.10.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

От разследващите органи стана ясно, че задържаният е водил скитнически начин на живот, но направените ДНК проби не съвпадат с тези, взети от местопрестъплението. Продължават разпитите на други лица, които могат да имат съпричастност към тежкото деяние.

Днес приятели на Виктория Маринова решиха да направят гражданско претърсване в района на убийството, но това беше осуетено от полицията, за да не бъдат унищожени важни улики, които могат да помогнат в хода на разследването.

Близките и колегите на младата жена призоваха да не се прибягва до никакви крайни мерки и така готвените за тази вечер протест и блокада на Дунав мост не се състояха.

Около стотина души участваха в крос по обичайния маршрут, който Виктория Маринова е изминавала. Те настояха властите да предприемат мерки за по-голяма безопасност около зоните за отдих и спорт в Русе.

От полицията пък разкриха гореща телефонна линия, на която всички граждани, които знаят нещо за тежкото криминално престъпление, могат да подават сигнали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 4,5 млрд. лв са инвестициите на САЩ в България през последните 28 години
4,5 млрд. лв са инвестициите на САЩ в България през последните 28 години
Не откриха отклонения в качеството на горивата след проверката в Сливенско
Не откриха отклонения в качеството на горивата след проверката в Сливенско