Задържаният за убийството на Виктория Маринова румънски гражданин с украински произход ще бъде освободен. Не са събрани достатъчно доказателства и улики, че това е убиецът на журналистката и предстои мъжът да бъде пуснат от ареста.

От разследващите органи стана ясно, че задържаният е водил скитнически начин на живот, но направените ДНК проби не съвпадат с тези, взети от местопрестъплението. Продължават разпитите на други лица, които могат да имат съпричастност към тежкото деяние.

Днес приятели на Виктория Маринова решиха да направят гражданско претърсване в района на убийството, но това беше осуетено от полицията, за да не бъдат унищожени важни улики, които могат да помогнат в хода на разследването.

Близките и колегите на младата жена призоваха да не се прибягва до никакви крайни мерки и така готвените за тази вечер протест и блокада на Дунав мост не се състояха.

Около стотина души участваха в крос по обичайния маршрут, който Виктория Маринова е изминавала. Те настояха властите да предприемат мерки за по-голяма безопасност около зоните за отдих и спорт в Русе.

От полицията пък разкриха гореща телефонна линия, на която всички граждани, които знаят нещо за тежкото криминално престъпление, могат да подават сигнали.

Световни лидери, политици и журналисти почетоха паметта на Виктория Маринова

Световни лидери, политици и журналисти почетоха паметта на Виктория Маринова

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш изрази тревогата си от убийството на българската журналистка Виктория Маринова и очаква заключенията на ра...