Задържаният за убийството е бил във фокуса на криминалистите и в Германия, научи "По света и у нас" от полицейски служители там. В прокуратурата на северозападния град Люнебург има заведена преписка за подправяне на документ. Напуснал е страната ни с кола. Днес българинът е бил изправен пред съдия-следовател. Екстрадицията му в България може и да отнеме време.

Мария Стоянова с подробностите от Германия.

Германия днес с особено внимание следеше развоя по зверското убийство на българката Виктория Маринова. Дори в метрото в Берлин на мониторите с кратки вести показваха кадри от Русе и нейната снимката. След като от София достигнаха новините за задържането на заподозрян в Германия, медийният интерес до толкова се повиши, че местните власти дадоха пресконференция.

Фридо де Фрийз, ръководител на криминалната служба в Долна Саксония: Вчера в 20:15 местно време арестувахме български гражданин в град Щаде, който е заподозрян за убийството на българската журналистка.

Ръководителят на криминалната служба разказа още за партньорството по случая с българските му колеги. Първият сигнал е получен в 12ч. по обяд вчера. Близо четири часа по-късно жилището, в което се е намирал заподозреният е било локализирано. След това дузина полицаи са го щурмували и първоначално са задържали двама мъже. По-късно единият е бил освободен. В съвместно прессъобщение на прокуратурата и криминалната служба на провинция Долна Саксония, изпратено до БНТ в Берлин , специално място се отделя на сътрудничеството с българските служби.

Някои германски медии обръщат внимание на критиката, отправена от българския премиер за стереотипите, с които беше подходено в Европа след зловещото убийство.

Главният заподозрян за убийството на Виктория е задържан в Германия

Главният заподозрян за убийството на Виктория е задържан в Германия

Новината за задържането беше обявена на извънреден брифинг в Министерския съвет от вътрешния министър Младен Маринов. Според разследващите, на този ет...

Запис от камера показва бягащ мъж от местопрестъплението в Русе

Запис от камера показва бягащ мъж от местопрестъплението в Русе

На запис от охранителна камера се вижда как мъж бяга от мястото на убийството. Според разследващите убийството на Виктория е извършено между 11.24 и 1...