НОВИНИ

„Заедно в час“: Призванието да бъдеш учител

Учители по програмата „Заедно в час“ вече 8 години преподават в СОУ „Христо Ботев“ в Горна Малина. Петима млади българи с различно от учителското образование, решават, че могат да бъдат полезни на учениците в малките населени места.

bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 04.02.2018
Чете се за: 01:11 мин.
Още

Радина, Христо и Симона са сред петимата учители, които всеки ден пътуват от София до Горна Малина, за да даряват със знания своите учениците . А те им отвръщат с любов.

Зорница Йотова, 5 клас СОУ „Христо Ботев“: Госпожата винаги измисля нещо интересно, опитва се да ни покаже, че трябва да бъдем добри към хората, да ги приемаме такива, каквито са, защото всички са различни и това ни е хубавото.
Георги Илиев, 5 клас СОУ „Христо Ботев“: Когато заслужаваме ни се кара понякога, но това е в много редки случай.
Симона Стоянова, учител по География по програмата „Заедно в час“: Тази работа много ме вдъхновява.След час винаги излизам с позитивна енергия и с много въпроси, на които след това започвам да търся отговор и в клас много често израствам и аз се уча от тях, не само те от мен.
;

За да бъдеш учител по програмата „Заедно в час“ не е необходимо да имаш педагогическо образование. Достатъчно е да бъдеш млад и амбициозен човек, готов да отдаде времето си и знанията си на учениците в малките населени места.

Радина Миндева, учител по английски език по програма „Заедно в час“: Най-голямото предизвикателство пред мен е да се опитам да помогна на децата да повярват в себе си, тъй като за мен това е най-важното.Фактът, че работиш с деца и вършиш нещо толкова значимо всеки ден, няма как да не те мотивира.

Всеки, който е одобрен да бъде учител по програмата „Заедно в час“, минава през обучителен период. След това влиза в класната стая.

Христо Младенов, учител по английски език и психология по програма „Заедно в час“: Позитивизъм и добра нагласа към учениците, постоянство, защото нещата не се случват от днес за утре, те се случват в рамките на дълго време, но след това резултатите се виждат.Методът на преподаване е малко по-различен - „Преподавай като лидер“.
Нако Наков, директор на СOУ „Христо Ботев“: Успяват да се вписват в средата сред колегите си и като цяло се стремят да постигнат образователни резултати.

До 25-и март всеки, който иска да предизвика себе си като Радина, Христо и Симона, може да кандидатства по програмата „Заедно в час“ и също да стане учител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кейптаун - първият град в света, застрашен от пълно безводие
Кейптаун - първият град в света, застрашен от пълно безводие
Пьонгчанг - градът-домакин на Зимните олимпийски игри
Пьонгчанг - градът-домакин на Зимните олимпийски игри