НОВИНИ

На прием в Скопие: Заев приветства Каракачанов по повод 6 май

Денят на храбростта и празник на Българската армия 6 май събра заедно премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и вицепремиерите и министри на отбраната на Република България и Република Северна Македония Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска. Това стана на държавния прием на посолството на Република България в Скопие по случай 6 май, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

прием скопие заев приветства каракачанов повод
bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 07.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев и вицепремиерът Радмила Шекеринска лично дойдоха и поздравиха българския министър на отбраната Красимир Каракачанов и българската дипломатическа мисия в Скопие. Те изслушаха и кратко представяне на съвременните тенденции в развитието на българските Въоръжени сили от военния аташе полковник Пламен Николов, след което проведоха неофициални, приятелски разговори.

Пред присъстващите военни аташета, офицери от ръководствата на Армията на Република Северна Македония и Българската армия, дипломатически представители и гости посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов подчерта, че Денят на храбростта и празник на Българската армия се отбелязва с особена тържественост и уважение.

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов полковник Пламен Николов - военен и военновъздушен аташе на Република България в Скопие, бе отличен с награден знак „За вярна служба под знамената“ - втора степен. Наградата се връчва за постигнати високи резултати, съществен принос в двустранните отношения и опазване на българското военноисторическо наследство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнкер представя програмата на срещата на върха на ЕС в Сибиу
Юнкер представя програмата на срещата на върха на ЕС в Сибиу
Отбелязваме Деня на радиото и телевизията
Отбелязваме Деня на радиото и телевизията