НОВИНИ

​Загасен е пожарът във военния завод "Дунарит" ​

Загасен е пожарът, който избухна преди обед във военния завод „Дунарит". Няма пострадали хора. Всички работници бяха евакуирани. Евакуирани са били и децата от училището и детската градина в близкото село Николово и град Мартен. Няма данни за замърсяване на въздуха в района.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
15:48, 27.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
​загасен пожарът военния завод дунарит

Пожарът е тръгнал от смесител за взривни вещества. По това време в цеха, в който се работи с тротил, са били 10 души. Всички 700 работници в завода веднага са били евакуирани. На мястото на инцидента са изпратени 5 пожарни екипа. Не е горяло цялото помещение, а само западната част. Цехът е обследван с дрон с термокамера. Температурата в него е спаднала до 30 градуса. От пожарната са категорични, че няма опасност от взрив.

Още не е ясен размерът на щетите от пожара, защото в следващите 24 часа никой няма право да влиза в завода. Но със сигурност е унищожен покривът на цеха, откъдето е тръгнал огънят. Работниците ще могат да се върнат на работа още в понеделник. В центъра на съседното село Николово е разположена мобилна станция на екоинспекцията, която за момента не е засякла обгазяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затворници в Стара Загора организираха боксов турнир
Затворници в Стара Загора организираха боксов турнир
Бойко Борисов покани корейския президент в България за първа копка на нов завод
Бойко Борисов покани корейския президент в България за първа копка на нов завод