Загиналите от изригването на вулкана на Белия Остров в Нова Зеландия вече са 16. Една от жертвите е починала от раните си в болница в Австралия, където е била прехвърлена за лечение.

В интензивни отделения в Нова Зеландия и Австралия, са настанени още 20 от пострадалите при изригването.

Спасителни екипи за пореден път посетиха района на вулкана на Белия остров. Операцията е продължила около час и 15 минути. Осем спасители са огледали мястото, на което се предполага, че е имало хора.

До момента са намерени 6 тела. Издирването ще продължи.


Расте броят на жертвите на изригналия вулкан в Нова Зеландия

Расте броят на жертвите на изригналия вулкан в Нова Зеландия

Вече са 8 жертвите на вулкана, който изригна на Белия остров в Нова Зеландия. Още двама души са починали от раните си, въпреки усилията на лекарите. Д...

Вулканът на Белия остров - един от най-активните и популярни сред туристите, изригна в понеделник. В района на инцидента е имало 47 души - както новозеландци, така и граждани на Австралия, САЩ, Германия, Китай, Великобритания и Малайзия.

Майк Клемент, зам.-началник на полицията: Ние не се отказваме лесно. У хората зад мен има много разочарование, защото опитахме, но не успяхме да върнем хората на близките им. Така че екипът малко ще си почине. Но ви уверявам, че съвсем скоро ще възобновим усилията си, защото се мотивирани да свършим работата.
Започва криминално разследване заради изригването на вулкана в Нова Зеландия

Започва криминално разследване заради изригването на вулкана в Нова Зеландия

Полицията в Нова Зеландия започва криминално разследване във връзка с изригването на вулкана на Белия остров. До момента е потвърдена смъртта на петим...