Жертвите на огромния пожар в Северна Калифорния са вече най-малко 76, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на властите.
Огнеборците се опитват да овладеят най-смъртоносния горски пожар от столетие, но усилията им са саботирани от поривист вятър, който заплашва да унищожи постигнатото.

Шерифът на окръг Бют Кори Хъния каза, че е установено местонахождението на няколкостотин души, но близо 1300 продължават да са в неизвестност. Той подчерта, че списъкът включва дублиращи се имена и имена на хора, които не са уведомили, че са добре. Шерифът призова хората, които са се евакуирали, да проверяват списъка.

Пожарът е унищожил близо 10 000 жилища и 600 кв. км площи, откакто избухна на 8 ноември. В момента е овладян до 55 процента.

Президентът Доналд Тръмп посети и двете части на Калифорния, където бушуват големи пожари и обеща пълна подкрепа от страна на федералното правителство. При пожара в Южна Калифорния са загинали трима души.

Над 1000 са в неизвестност след пожарите в Калифорния

Над 1000 са в неизвестност след пожарите в Калифорния

Броят на жертвите на пожарите в Калифорния продължава да расте. Загиналите вече са 71. Жертвите са открити в района на градче на около 300 километра с...