На 18 февруари в ефира на БНТ започва новият български шестсериен филм "Денят на бащата". Зрителите ще могат да го гледат всеки понеделник и вторник от 22 ч. по БНТ1 и БНТ4, както и повторения по БНТ2. Главната роля е поверена на актьора Захари Бахаров, който броени часове преди премиерата, даде интервю за "Денят започва" с Георги Любенов.

Захари Бахаров, актьор: Ролята е съвсем противоположна на това, което съм играл досега. Даже имах съмнения трябва ли да се захващам с това, но режисьора и продуцентите ме убедиха, че ще е добра провокация, ще се получи. Притеснявах се дали ставам за тази роля.

Пазарът е толкова малък, че не можем да си позволим да се вкопаем в нещо специфично. БНТ обаче е последният остров, в който все пак някакви социални проблеми могат да се разгледат в дълбочина, да снимаш на спокойствие, обяснява актьорът.

Захари Бахаров, актьор: Все повече хора се развеждат, любовта си отива, все повече деца израстват с разделени родители, разделени семейства - това е темата, която сме се опитали да обхванем във филма. Не знам дори какво аз бих направил, ако не дай Боже, ми се случи на мен такова нещо. Засега в моята къща нещата са добре.

Ако някой те тормози, моментално трябва да си тръгнеш. В днешно време една жена може да отглежда сама детето си, независима е, но това пък поражда нови проблеми, които ние разглеждаме в сериала, допълва още Бахаров.

Вижте цялото интервю във видеото!

Предпремиера на новия сериал на БНТ "Денят на бащата"

Предпремиера на новия сериал на БНТ "Денят на бащата"

Предпремиера на новия сериал на БНТ "Денят на бащата". Специалната прожекция събра на едно място актьорския състав и целия екип на филма. Още за предс...